MusE Sequencer forum

Full Version: MIDI-Input
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Troubadix

Hi,
maybe sombody here might help me.

I got MusE running on Ubuntu Studio 10.10. It works well, If I make a MIDI-Track, I may paint some MIDI-Events and hear them. I'm also able to play on the virtual Keys in the MIDI-Track. But I'm not able to use my MIDI-Keyboard. No MIDI-Information comes to the program (no matter if the button of the track is red or not).

With the synthesizer ZynAddSubFX the keyboard works very well, so I'm sure it's a matter of MusE. What adjustment might be wrong? And where do I find the option to change the MIDI-adjustment?

The MIDI-input goes through the firewire interface (Edirol FA-101) and in Jack I connect it with a2jmidid. How I said, with the standalone-synthesizer I got it running well.

Thanks
Hi Troubadix,

Since we are hard at work on MusE 2.0 I had to try and remember how it works in 1.1 <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) -->
Anyway, what you are probably missing is that the input midi device must be added to MusE's configuration.

I did some video tutorials some years ago that show the basics I think that is the easiest and best way to understand.
Please have a look: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=11VWsbeT35s">http://www.youtube.com/watch?v=11VWsbeT35s</a><!-- m -->

Let me know if it doesn't work, I notice you are using firewire, there might be some other trick to it..

Regards,
Robert

Troubadix

Hey Robert,
thanks a lot, your tutorial solved my problem.
Nils.
Ah great!